Jdi na obsah Jdi na menu
 


RECEPTY

 

Candát v koření a obalený v hladké mouce

Suroviny:

Sůl, mletý kmín, koření Vepřová pečeně, špetičku sladké papriky, hladká mouka.

Postup:

Nejprve candáta očistíme stáhneme z kůže a odkostíme, uděláme z něj fiety bez kostí. Potom candáta osolíme, necháme chvilku, aby se do něj natáhla sůl. Potom jemně pokmínujeme, okořeníme vepřovou pečení a dáme špetičku sladké papriky, jen aby byla vidět trošku barva (né moc). Můžete si ho naporcovat. Obalíme v hladké mouce a smažíme z obou stran. Příloha chleba, brambory atd.

Pstruh po mlynářsku

Suroviny:

4 pstruzi
1 citron
1 chemicky neošetřený citron, sůl
2lžíce hl mouky
50g přepuštěného másla
100g másla
1 svazek petrželky

Postup:

Pstruhy uvnitř a z venku omyjeme pod tekoucí vodou. Dobře osušíme papírovou utěrkou. Vymačkáme šťávu z citronu. Pstruhy pokapeme citronem uvnitř i z venku, potom osolíme. Na talíř nasypeme mouku a pstruhy v ní obalíme. Na velké pánvi rozhřejeme přepuštěné máslo a ryby na něm z každé strany asi 5min. opékáme. Tuk slijeme a na pánev přidáme 1lžici másla. Pstruhy na ně položíme, obrátíme a poté přendáme na předehřátou mísu. Petrželku omyjeme, osušíme a jemně nasekáme. Citron omyjeme , osušíme a nakrájíme na plátky. Zbylé máslo rozehřejeme v hrnci, až se spění tak přidáme petrželku. Máslo s petrželkou nalijeme na pstruha a poklademe plátky citronu. Jako příloha se hodí například nové brambory a okurkový salát.

 

Kapr na grilu s křenem

 

Suroviny:

4 porce kapra, citrónová šťáva, olej, sůl, petrželka, strouhaný křen, 4 dkg másla

Postup:

Očištěné porce kapra osolíme, pakapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Potom osušíme ubrouskem, potřeme olejem a na roštu nebo na pánvi opečeme po každé straně asi 7 minut. Na talíři rubu posypeme drobně nakrájenou petrželkou a strouhaným křenem a zakapeme rozpuštěným máslem. Podáváme s bramborem.

Vánoční kapr v marinádě

Suroviny:

8 kousků stáhnutého kapra, 1 velký bílý jogurt, 2 vejce, pepř, sůl, lžíce hořčice, půlka citronu, strouhanka, olej na smažení, citronové skrojky k podávání

 

Postup:

Kapra opláchneme, osušíme a pokapeme citronem.Z jogurtu, vajec, pepře a hořčice umícháme marinádu do které kapříka naložíme cca na 24 hodin.Kapr se zbaví nepříjemné bahenní pachuti, kterou některé větší kousky mají, a i obalování je snazší.Poté kapra lehce otřeme z přebytečné marinády, osolíme a obalujeme ve strouhance.Smažíme ihned, nejlépe ve fritéze.Podáváme ozdobené kouskem citronu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář